57th & 9th

Jun
18
2017
Bodø, NO
Bodø Arena
Share

For en magisk kveld!

 

Konserten med Sting er over. 10,000 publikummere har gått ut i sommernatten en storslått kulturopplevelse rikere. Bodø har nok en gang bevist at vi kan få til hva som helst. Bare vi satser.

 

Parken Live skal ha skryt. Igjen. De har laget Parkenfestivalen for oss i ti år og vist oss en smakebit av hva den store verden har å by på av artister i stjerneklassen. Nå har de tatt den store rockeproduksjonen innendørs. Nordlandshallen viser seg nå å være en nesten ideell konsertarena. For det første ligger den sentralt plassert med store parkeringsarealer i umiddelbar nærhet. For det andre rommer den utrolig mye folk. Jeg er sikker på at mange ble overrasket da de oppdaget at scenen var plassert omtrent på midtstreken i hallen. Og likevel var det god plass til 10.000 mennesker. Faktum er at hallen lett kunne rommet dobbelt så mange. Så lenge det ikke blir laget flere rømningsveier vil det imidlertid ikke bli større kapasitet i hallen. Kanskje er ti tusen nok for en by av Bodøs størrelse. Det er likevel fristende å leke med tanken på hvilke artister som kunne besøkt oss hvis Parken Live kunne håvet inn 15 millioner i billettinntekter i stedet for halvparten som nå.

 

Jeg tror aldri det er blitt vist maken til spilling i Nordlandshallen. Glimt får ha meg unnskyldt. Sting er ved siden av å være en utrolig dyktig vokalist og musiker, også en fantastisk komponist og leverandør av hits. Denne kvelden fikk vi servert alle.

 

Lyden var litt ullen i starten, men dette bedret seg etter hvert og siste halvdel av rett og slett vidunderlig vakker. Og aldri før har vi fått servert tre ekstranummer av dette kaliberet.

 

Selve arrangementet gikk også helt knirkefritt. Innslippet gikk unna uten problemer og samtlige kom seg inn i hallen kjapt. Politiet melder om en stille og rolig kveld, mens sikkerhetssjef Eirik Pettersen kunne puste lettet ut etter en travel, men, heldigvis, udramatisk kveld. Ingen selvfølge når «halve» byen er samlet på et lite område.

 

Hva nå Parken? Hva blir det neste? Rune Lem i Live Nation uttalte til AN i helga at han lover flere store navn til Bodø. Det samme har Gøran Aamodt antydet flere ganger. Det kan bety at store konserter i Nordlandshallen er noe vi kan glede oss til i årene framover. Selv tipper jeg at Elton John er neste store stjerne til Bodø. Det hadde i så fall vært helt fantastisk.

 

Gøran Aamodt har gang på gang sagt at de aller største artistene aldri vil komme til Bodø. Vi er for små, vi er for langt unna.

 

Faen heller, etter en kveld som denne er det lov å drømme.

 

Dette vil vi nemlig ha mer av!

 

(c) AN.no by Helge Grønmo

Comments
0

PHOTOS

img